Ако одите на долг пат и во потрага по нешто што може да го снимите тогаш CamRoad 4.1 е одличен избор. Камерата ја прави сликата во висока резолуција (Full HD). Исто така, има широк агол на гледање (140 °) и 8 IR LED диоди, благодарение на кои можете дури и да снимате видео клипови во текот на ноќта.

Опремени со ротирачки екран и леќа.

Автоматскиот систем за автоматско стартување започнува со снимање кога автомобилот започнува да движи.

Вграден G-сензор.