Технички напреден систем на 6 стаклени леќи, CamRoad 6.1 евиденција најдобрите квалитетни филмови (Full HD 1920 * 1080p со 30 fps!). Исто така има многу широк агол на гледање (165 °).

Вградениот GPS точно ќе ја утврди својата позиција.

WDR (Широк динамичен опсег) систем ќе го направи да не пропушти ниту еден детал.

За CamRoad 6.1 не зборува само квалитетот на снимките, но исто така и модерната технологија. Камерата започнува со снимање веднаш по вклучувањето на палењето (автоматско стартување систем). Таа има систем за детекција на движење, исто така, во услови на недоволна осветленост. Има вграден GPS модул кој ви овозможува да се утврди точно позицијата на возилото на картата.